Dvd-omslag

Då var DVD-omslaget till filmen klart.Schemat på total festival

Körschema filmproduktioner - STORA BIOSALONGEN:

11:00 – 11:30 ”Landskapsresan” Andreas Petersson, Daniel Ahlin och Martin Padu
11:30 – 12:00 ”Trollkarl” Johan Gyllensten
12:00 – 12:30 ”Jasmin” Aner Kazinic
12:30 – 13:00 ”Äventyr Atlanten” Glenn Falkhäll och Markus Bergman
13:00 – 13:30 ”I svärtan av ett äktenskap” Henrik Pekkari
13:30 – 14:00 ”Backpacking” Karl Östman och Jonathan Klittmark
14:00 – 14:30 ”Gustaf” Carolin Lindholm och Pontus Venström
14:30 – 15:00 ”Dummy” Maria Lignell
15:00 – 15:30 ”Snögalen” Ulf Jidestig

Filmerna roterar sedan mellan de tre visningsrummen - stora- & lilla salongen och filmrummet - vilket resulterar i tre visningar per film.

Offentligvisning Total festival 6/6

Filmen kommer att visas på Total festival den 6/6. Det är blir första gången filmen visas offentligt.
Kom gärna!Värd:
Kategori:
   
Datum:
den 6 juni 2009
Tid:
11:00 - 16:00
Plats:
Studiefrämjandehuset
Gatuadress:
Stad/ort:
Norrköping, SwedenFilmen är klar!

Nu kan jag meddela att filmen "Jasmin" är klar. Efter många timmar tillbringade i förarbetet, på inspelningsplatsen och i redigeringen, har jag fått ihop en dokumentärfilm på 15 min.

Handledning, ny musiker!

Klockan rullar för fullt i redigeringsrummet, och filmen börjar falla på plats. Efter en handledning i måndags med min handledare Boel Zetterman kom vi fram till att jag ska försöka lägga ut hela filmen på tidslinijen fram till den 18 mars då jag ska visa en arbetskopia inför medproducenterna på KSM P10. Observera då det är en arbetskopia att bild & ljud inte är finlirat , samt att översättningen är inte gjord ännu.

Jag kan med stolthet också presentera en ny musiker. Det rör sig om Semir Avdic, som spelade in en skiva,  mer än så blev det inte då kriget utbröt i Bosnien Hercegovina.

"Jasmin" trailer

Det är många som har frågat, när filmen blir klar? Jag kan idag inte ge något direkt besked, då jag fortfarande har massa jobb kvar i redigeringen (Men jag hoppas på att jag hinner bli färdig lagom till KSM presentationen.)Däremot kan jag redan nu visa en ”trailer” på filmen ” Jasmin. Den är ca 2:15 min lång och beskriver lite om vad som komma skall i den färdiga produktionen." Jasmin" trailer, en film om återvändandet from Aner Kazinic on Vimeo.

Hemma i Sverige!

Nu är man tillbaka i värmen. Efter intensivt filmande i tio dagar kommer jag hem med ca 8-9 timmar material. Det var ganska tuffa väderförhållande nere i Bosnien Hercegovina men jag lyckades endå filma alla scener. Det blåste ganska mycket, vilket gjorde att jag hade problem med att få till bra ljud, som jag försökte åtgärda på plats. Av det material som jag loggat hittills(ca 40 %) så ser det ganska bra ut med både bild och ljud. Om man ska fördjupa sig i själva materialet, så är jag mer än nöjd, jag fick alla tagningar som jag velat och mer än vad jag önskat mig. För på resan ner till Plana (republika srbska) stannade Jasmin och hans mamma Hasna till hos en familj som återvänt till sina förfäders mark. Han (Tahir) och hans fru (Sefira) lever sen åtta år tillbaka utan el, och har fler gånger blivit hotade till döden (bland annat blev deras hus minerat och sprängt i luften) men som tur är kom ingen till skada, något jag valt att ta med i filmen. Vi(Jasmin och jag som filmare) tog även risken (kunde varit minerad mark vi gick på) och besökte tomten där Jasmins morbror hade sitt hus och vart Jasmin bodde en gång i tiden när han återvände från Australien. Jasmins morbror Alija som tillvaras i Tyskland var närvarande i Bosnien men valde att inte åka med till Plana, något han förklarar i filmen.

Nu väntar hårt arbete i redigeringen, men kan lova er att det kommer en trailer till filmen i slutet av månaden.

(Nedan följer lite bilder från inspelningen, kommer fler snart)

 
 


Åter i Sverige

Då var resan över och nu är jag hemma igen.

En längre rapport kommer i kommande inlägg!

DAG 10

Gott nytt ar!

Bileca DAG 9

Da var antligen scenerna nere i Bileca inspelade, det var tuffa forhallande med vadret dar nere, da det var kraftig vind, men overasskande nog fick jag med mig ganska bra ljud. Det var underbart dar nere, jag tog ganska mycket vagade tagningar, tex: Da jag lyckades ta mig till det hus dar de en gang bodde( Det fanns fara for minor) men jag tog risken och kanner mig mycket nojd. Filmen fick aven ett lyft da jag besokte nagra personer som hade atervant ner till Bileca.

Farden ar nara DAG 8

Imorgon forvantas farden ner till byn i Bileca. Jag, Jasmin och hans mamma ar de som ska ner for att besoka platsen dar de levde en gang i tiden. Tanken var att Jasmins morbror skulle folja med men av personligaskal uteblir han. Nagot han kommer formedla i filmen.Batterierna ar laddade, banden ar redo for en resa som kommer vara karnan i filmen.

Ledigt DAG 7

Med tanke pa ovadret i natt tog vi ledigt fran filmandet.

Fredagsbon DAG 6

Idag anlande Jasmins morbror, det var gladje utbraste stor gladje i huset. Senare foljde jag Jasmin ner till Mosken dar det var fredagsbon
Resten av dagen kommer jag agna at att forsoka filma mycket i hemmet hos Jasmin, tanken var att  jag skulle ta nagra utomhus scener, men pga av kraftig vind kommer jag skjuta upp dem.

Hem ljuva hem DAG 5

Tidigt pa morgonen steg jag upp for att filma Jasmins mamma som holl pa med sina morgonssysslor. Hon bakade bosnisk paj av potatis. Det tillkom aven en konversation mellan Jasmins pappa och mamma om att de ska aka till Bileca, dar de tillbringade sina dagar innan kriget utbrot.
Pa eftermiddagen filmade jag borjan av Jasmins intervju.

Krigets spar DAG 4

Dagen gick at att fortsatta filma oversiktsbilder, men nu fran en battre vinkel, da jag fick ga upp pa ett av dem storre bergen ovanfor staden Mostar. Eftermiddagen gick at att filma lite ruiner som kriget lamnat efter sig. Det borjar bli ganska kallt har i Mostar, och det ar svart att halla kameran stadig da det blaser kraftigt.

GOD JUL OCH GOTT NYTT AR fran Mostar!

RSS 2.0